Sernik na zimno z brzoskwiniami
  • 15 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • herbatniki - 1 opakowanie
  • brzoskwinie z puszki - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 2 łyżki
  • galaretka owocowa - 4 opakowania
  • serek homogenizowany - 3 opakowania

Sposób przygotowania:

  1. Każdą z galaretek rozpuścić w połowie wody (1 szklanka).
  2. Pół paczki herbatników pokruszyć, połączyć z Kasią i wyłożyć spód tortownicy.
  3. Każdy z serków połączyć z jedną galaretką tak, aby powstały 3 masy serowe.
  4. Na spód tortownicy wyłożyć masę serową cytrynowa, na nią warstwę herbatników, następnie masę serową agrestową i herbatniki.
  5. Następnie ser malinowy.
  6. Ułożyć połówki brzoskwiń z puszki i zalać tężejącą galaretką truskawkową.
  7. Gotowy torcik wstawić do lodówki.