| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Herbatniki utrzeć na proszek, dodać roztopioną Kasię, dokładnie wymieszać i wyłożyć masę na dno tortownicy o średnicy 20 cm. |
| Krok 2 |
| Wstawiamy do lodówki. |
| Krok 3 |
| Galaretkę rozpuścić w 200 ml wody, przestudzić. |
| Krok 4 |
| Porzeczki wrzucić do rondelka, lekko rozetrzeć, wsypać cukier i lekko podsmażyć, aż porzeczki puszczą sok, przestudzić. |
| Krok 5 |
| Śmietankę ubić, delikatnie mieszając dodać stopniowo serek homogenizowany, podsmażone porzeczki i galaretkę. |
| Krok 6 |
| Masę serową wlać na wcześniej przygotowany spód z herbatników. |
| Krok 7 |
| Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby masa dobrze stężałą. |
| Krok 8 |
| Udekorować bitą śmietaną. |