Przygotowanie |
Krok 1 |
Herbatniki utrzeć na proszek, dodać roztopioną Kasię, dokładnie wymieszać i wyłożyć masę na dno tortownicy o średnicy 20 cm. |
Krok 2 |
Wstawiamy do lodówki. |
Krok 3 |
Galaretkę rozpuścić w 200 ml wody, przestudzić. |
Krok 4 |
Porzeczki wrzucić do rondelka, lekko rozetrzeć, wsypać cukier i lekko podsmażyć, aż porzeczki puszczą sok, przestudzić. |
Krok 5 |
Śmietankę ubić, delikatnie mieszając dodać stopniowo serek homogenizowany, podsmażone porzeczki i galaretkę. |
Krok 6 |
Masę serową wlać na wcześniej przygotowany spód z herbatników. |
Krok 7 |
Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby masa dobrze stężałą. |
Krok 8 |
Udekorować bitą śmietaną. |