Sernik na zimno z czarną porzeczką

1


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
cukier3 łyżki
serek homogenizowany o smaku waniliowym400 gramów
herbatniki110 gramów
bita śmietana1 opakowanie
śmietana kremówka 36%200 gramów
Kostka do pieczenia Kasia50 gramów
galaretka owoce leśne1 opakowanie
czarna porzeczka.300 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Herbatniki utrzeć na proszek, dodać roztopioną Kasię, dokładnie wymieszać i wyłożyć masę na dno tortownicy o średnicy 20 cm.
Krok 2
Wstawiamy do lodówki.
Krok 3
Galaretkę rozpuścić w 200 ml wody, przestudzić.
Krok 4
Porzeczki wrzucić do rondelka, lekko rozetrzeć, wsypać cukier i lekko podsmażyć, aż porzeczki puszczą sok, przestudzić.
Krok 5
Śmietankę ubić, delikatnie mieszając dodać stopniowo serek homogenizowany, podsmażone porzeczki i galaretkę.
Krok 6
Masę serową wlać na wcześniej przygotowany spód z herbatników.
Krok 7
Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby masa dobrze stężałą.
Krok 8
Udekorować bitą śmietaną.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl