| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Małą tortownicę o średnicy 18-20 cm posmaruj Kasią i wyłóż papierem do pieczenia. Kasię roztop w rondelku. Herbatniki pokrusz i wymieszaj z roztopioną Kasią. Masę przełóż do tortownicy i lekko ugnieć łyżką.
 | 
| Krok 2 | 
| Dynię obierz, pokrój w kostkę i zalej 1/2 szklanki wody. Gotuj pod przykryciem do miękkości. Odważ około 500 g, przełóż do blendera i zmiksuj razem z cukrem wanilinowym.
 | 
| Krok 3 | 
| Żelatynę zalej 1/3 szklanki zimnej, przegotowanej wody i odstaw. Gdy napęcznieje wlej podgrzany sok pomarańczowy i mieszaj aż do rozpuszczenia. 
 | 
| Krok 4 | 
| Połowę otrzymanej masy dyniowej odłóż, resztę wymieszaj z serkiem waniliowym i rozpuszczoną w soku żelatyną.
 | 
| Krok 5 | 
| Masę serowo-dyniową przełóż na kruchy spód w formie i odłóż do lodówki by lekko stężała.
 | 
| Krok 6 | 
| Pozostałą masę dyniową wymieszaj z rozpuszczoną w 150 ml gorącej wody galaretką. Wystudź i wyłóż na lekko stężałą masę serową. Całość odstaw do lodówki by dobrze stężała.
 |