Sernik na zimno z owocami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

5

431 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

1 łyżka

5 łyżek

5 łyżek

1 łyżka

dekoracja:

2 opakowania

0 gramów

masa serowa:

1 litr

1.5 szklanki

0.5 kilograma

2 opakowania

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Jajka ubić z cukrem na sztywno, dodać przesianą mąkę, majonez i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać.

Krok 2

Masa serowa: Zmielić ser i utrzeć z połową cukru pudru, rozpuścić galaretki cytrynowe w 1,5 szklanki wody i ostudzić, śmietanę ubić z drugą połową cukru pudru.

Krok 3

Do sera dodajemy ubitą śmietanę, ostudzoną galaretkę delikatnie mieszając.

Krok 4

Masę serową wylewamy na upieczony biszkopt, układamy truskawki i zalewamy tężejącą galaretką truskawkową.

Krok 5

Ciasto wkładamy do lodówki do schłodzenia.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej