Żelatynę zalać 1/3 szklanką zimnej wody i odstawić, aż spęcznieje.
Galaretki zalać 3 szklankami gorącej wody i odstawić do ostygnięcia.
5 żółtek, cukier puder i cukier waniliowy ubić na pulchną masę.
Dodawać stopniowo po jednej łyżeczce Kasi (ma być miękka) i dalej porcjami serek homogenizowany.
Żelatynę rozpuścić na małym ogniu, ma być letnia i płynna, taką powolutku połączyć z masą, wlewając na łopatki miksera obracające się na najwyższych obrotach.
Dodać bakalie.
Podzielić masę: Do 1/3 dodać 2 łyżki kakao i połączyć mieszając mikserem.
Tą część wyłożyć na dno blaszki, wstawić na chwilę do zamrażalnika.
Pozostałą część masy (białej) wyłożyć na zastygniętą część ciemną i też do lodówki.