| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto: Mąkę z proszkiem do pieczenia wsypać do miski, dodać miękką Kasię, żółtko, jajo i cukier. |
| Krok 2 |
| Zagnieść ciasto i wylepić nim formę, formując wysokie boki. |
| Krok 3 |
| Masa serowa: Jaja i żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. |
| Krok 4 |
| Dodać ser, następnie proszek budyniowy, mleko, olej i aromat. |
| Krok 5 |
| Zmiksować i wylać na ciasto. |
| Krok 6 |
| Piec ok.60 minut w 180 st. C. |
| Krok 7 |
| Pianka: Białka ubić ze szklanką cukru. |
| Krok 8 |
| Wylać na ciasto około 20 minut przed końcem pieczenia (można trochę wcześniej). |
| Krok 9 |
| Z powrotem wstawić do piekarnika. |
| Krok 10 |
| Pianka zbrązowieje, a po wyjęciu z lodówki pojawią się na niej krople rosy. Ciasto jest bardzo popularne, więc nie zdziwię się, jeśli już krąży wśród internautów. |