Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: Mąkę z proszkiem do pieczenia wsypać do miski, dodać miękką Kasię, żółtko, jajo i cukier. |
Krok 2 |
Zagnieść ciasto i wylepić nim formę, formując wysokie boki. |
Krok 3 |
Masa serowa: Jaja i żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. |
Krok 4 |
Dodać ser, następnie proszek budyniowy, mleko, olej i aromat. |
Krok 5 |
Zmiksować i wylać na ciasto. |
Krok 6 |
Piec ok.60 minut w 180 st. C. |
Krok 7 |
Pianka: Białka ubić ze szklanką cukru. |
Krok 8 |
Wylać na ciasto około 20 minut przed końcem pieczenia (można trochę wcześniej). |
Krok 9 |
Z powrotem wstawić do piekarnika. |
Krok 10 |
Pianka zbrązowieje, a po wyjęciu z lodówki pojawią się na niej krople rosy. Ciasto jest bardzo popularne, więc nie zdziwię się, jeśli już krąży wśród internautów. |