Sernik poranna rosa

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Masa serowa:
olej0.5 szklanek
Ciasto:
jajko1 sztuka
Masa serowa:
jajko2 sztuki
Ciasto:
cukier0.5 szklanek
Masa serowa:
cukier1 szklanka
Piana:
cukier0.75 szklanek
Masa serowa:
mleko1 szklanka
Ciasto:
mąka30 dekagramów
żółtko2 sztuki
Masa serowa:
żółtko4 sztuki
ser twarogowy1 kilogram
Piana:
białko 4 sztuki
Masa serowa:
budyń śmietankowy1 opakowanie
aromat rumowy1 łyżeczka
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia15 dekagramów
cukier1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto: Mąkę z proszkiem do pieczenia wsypać do miski, dodać miękką Kasię, żółtko, jajo i cukier.
Krok 2
Zagnieść ciasto i wylepić nim formę, formując wysokie boki.
Krok 3
Masa serowa: Jaja i żółtka ubić z cukrem na puszystą masę.
Krok 4
Dodać ser, następnie proszek budyniowy, mleko, olej i aromat.
Krok 5
Zmiksować i wylać na ciasto.
Krok 6
Piec ok.60 minut w 180 st. C.
Krok 7
Pianka: Białka ubić ze szklanką cukru.
Krok 8
Wylać na ciasto około 20 minut przed końcem pieczenia (można trochę wcześniej).
Krok 9
Z powrotem wstawić do piekarnika.
Krok 10
Pianka zbrązowieje, a po wyjęciu z lodówki pojawią się na niej krople rosy. Ciasto jest bardzo popularne, więc nie zdziwię się, jeśli już krąży wśród internautów.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl