sernik puszysty

6


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
olej0.75 szklanek
jajko7 sztuk
cukier3 szklanki
mleko0.5 litrów
mąka1 szklanka
proszek do pieczenia1 łyżka
ser biały1.2 kilogramów
budyń śmietankowy2 sztuki
cukier wanliowy 1 opakowanie
Kostka do pieczenia Kasia0.5 opakowań
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto na spód: Przygotować z 1/2 Kasi, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanki mąki, 1 jajka, proszku do pieczenia.
Krok 2
Masa serowa: Kolejno dodawać 2 jaja, 4 żółtka, trzykrotnie zmielony ser biały, olej, mleko, cukier (2 szklanki), cukier waniliowy, budynie.
Krok 3
Beza na wierzch ciasta: Ubić pozostałe białka z 1/2 szklanki cukru.
Krok 4
Zagnieść ciasto na spód.
Krok 5
Wstawić do lodówki.
Krok 6
Przygotować masę serową.
Krok 7
Ciasto rozłożyć w brytfannie, wlać masę serową.
Krok 8
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.
Krok 9
Piec 45 min.
Krok 10
Po tym czasie wyjąć sernik i rozłożyć pianę ubitą z 1/2 szklanką cukru.
Krok 11
Piec jeszcze 15 min.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl