sernik puszysty
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • budyń śmietankowy - 2 sztuki
  • cukier - 3 szklanki
  • cukier wanliowy - 1 opakowanie
  • jajko - 7 sztuk
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • mąka - 1 szklanka
  • mleko - 0.5 litrów
  • olej - 0.75 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżka
  • ser biały - 1.2 kilogramów

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto na spód: Przygotować z 1/2 Kasi, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanki mąki, 1 jajka, proszku do pieczenia.
  2. Masa serowa: Kolejno dodawać 2 jaja, 4 żółtka, trzykrotnie zmielony ser biały, olej, mleko, cukier (2 szklanki), cukier waniliowy, budynie.
  3. Beza na wierzch ciasta: Ubić pozostałe białka z 1/2 szklanki cukru.
  4. Zagnieść ciasto na spód.
  5. Wstawić do lodówki.
  6. Przygotować masę serową.
  7. Ciasto rozłożyć w brytfannie, wlać masę serową.
  8. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.
  9. Piec 45 min.
  10. Po tym czasie wyjąć sernik i rozłożyć pianę ubitą z 1/2 szklanką cukru.
  11. Piec jeszcze 15 min.