Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto na spód: Przygotować z 1/2 Kasi, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanki mąki, 1 jajka, proszku do pieczenia. |
Krok 2 |
Masa serowa: Kolejno dodawać 2 jaja, 4 żółtka, trzykrotnie zmielony ser biały, olej, mleko, cukier (2 szklanki), cukier waniliowy, budynie. |
Krok 3 |
Beza na wierzch ciasta: Ubić pozostałe białka z 1/2 szklanki cukru. |
Krok 4 |
Zagnieść ciasto na spód. |
Krok 5 |
Wstawić do lodówki. |
Krok 6 |
Przygotować masę serową. |
Krok 7 |
Ciasto rozłożyć w brytfannie, wlać masę serową. |
Krok 8 |
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. |
Krok 9 |
Piec 45 min. |
Krok 10 |
Po tym czasie wyjąć sernik i rozłożyć pianę ubitą z 1/2 szklanką cukru. |
Krok 11 |
Piec jeszcze 15 min. |