| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto na spód: Przygotować z 1/2 Kasi, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanki mąki, 1 jajka, proszku do pieczenia. |
| Krok 2 |
| Masa serowa: Kolejno dodawać 2 jaja, 4 żółtka, trzykrotnie zmielony ser biały, olej, mleko, cukier (2 szklanki), cukier waniliowy, budynie. |
| Krok 3 |
| Beza na wierzch ciasta: Ubić pozostałe białka z 1/2 szklanki cukru. |
| Krok 4 |
| Zagnieść ciasto na spód. |
| Krok 5 |
| Wstawić do lodówki. |
| Krok 6 |
| Przygotować masę serową. |
| Krok 7 |
| Ciasto rozłożyć w brytfannie, wlać masę serową. |
| Krok 8 |
| Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. |
| Krok 9 |
| Piec 45 min. |
| Krok 10 |
| Po tym czasie wyjąć sernik i rozłożyć pianę ubitą z 1/2 szklanką cukru. |
| Krok 11 |
| Piec jeszcze 15 min. |