Puszysty sernik z Vitello

15


Łatwe


30 min.


8 os.

Składniki
ser twarogowy mielony1 kilogram
Cukier lub cukier puder1.5 szklanek
kasza manna2 łyżki
mąka ziemniaczana1 łyżka
proszek do pieczenia2 łyżeczki
cukier wanikiowy1 opakowanie
żółtka5 sztuk
rodzynki0.5 szklanek
herbatniki1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę i kaszę połączyć z proszkiem do pieczenia i wymieszać z serkiem.
Krok 2
Żółtka, utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać serek, wsypać rodzynki i wymieszać.
Krok 3
Formę do pieczenie wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na dnie formy ułożyć herbatniki i wyłożyć masę serową.
Krok 4
Piec przez ok. 1h w temp. 170 C.
Krok 5
Sernik powinien wyrosnąć ponad formę, przy studzeniu nieco opadnie. Można udekorować go polewą kakaową lub przed podaniem polać lekko sokiem malinowym. Smacznego !
Autor: KyndzaaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl