Puszysty sernik z Vitello

11


Łatwe


30 min.


8 os.

Składniki
ser twarogowy mielony1 kilogram
Cukier lub cukier puder1.5 szklanek
kasza manna2 łyżki
mąka ziemniaczana1 łyżka
proszek do pieczenia2 łyżeczki
cukier wanikiowy1 opakowanie
żółtka5 sztuk
rodzynki0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę i kaszę połączyć z proszkiem do pieczenia i wymieszać z serkiem.
Krok 2
Żółtka, utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać serek, wsypać rodzynki i wymieszać.
Krok 3
Formę do pieczenie wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na dnie formy ułożyć herbatniki i wyłożyć masę serową.
Krok 4
Piec przez ok. 1h w temp. 170 C.
Krok 5
Sernik powinien wyrosnąć ponad formę, przy studzeniu nieco opadnie. Można udekorować go polewą kakaową lub przed podaniem polać lekko sokiem malinowym. Smacznego !
Autor: KyndzaaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl