| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Składniki na ciasto zagniatamy i wyklejamy formę z brzegami (forma wymiary 20 na 30 cm). |
| Krok 2 |
| Masa twarogowa: Żółtka i jaja ucieramy z cukrem na puch, dodajemy twaróg i ucieramy dokładnie, następnie dodajemy budyń, olej i w razie konieczności mleko. |
| Krok 3 |
| Masę ucieramy, a potem wylewamy na ciasto kruche, na masę wykładamy jabłka obrane i pocięte na ósemki. |
| Krok 4 |
| Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika (temperatura 170 stopni) i tak pieczemy przez około 50 minut. |
| Krok 5 |
| Na 5 minut przed końcem pieczenia ubijamy pianę z pozostawionych białek, dodajemy 1 szklankę cukru i ubijamy do jego prawie całkowitego rozpuszczenia. |
| Krok 6 |
| Wyciągamy ciasto, wykładamy pianę na niego oraz zmniejszamy temperaturę pieczenia na 140 stopni. |
| Krok 7 |
| Piec jeszcze około 10 minut. |
| Krok 8 |
| Ciasto zostawić do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. SMACZNEGO!!! |