Przygotowanie |
Krok 1 |
Składniki na ciasto zagniatamy i wyklejamy formę z brzegami (forma wymiary 20 na 30 cm). |
Krok 2 |
Masa twarogowa: Żółtka i jaja ucieramy z cukrem na puch, dodajemy twaróg i ucieramy dokładnie, następnie dodajemy budyń, olej i w razie konieczności mleko. |
Krok 3 |
Masę ucieramy, a potem wylewamy na ciasto kruche, na masę wykładamy jabłka obrane i pocięte na ósemki. |
Krok 4 |
Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika (temperatura 170 stopni) i tak pieczemy przez około 50 minut. |
Krok 5 |
Na 5 minut przed końcem pieczenia ubijamy pianę z pozostawionych białek, dodajemy 1 szklankę cukru i ubijamy do jego prawie całkowitego rozpuszczenia. |
Krok 6 |
Wyciągamy ciasto, wykładamy pianę na niego oraz zmniejszamy temperaturę pieczenia na 140 stopni. |
Krok 7 |
Piec jeszcze około 10 minut. |
Krok 8 |
Ciasto zostawić do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. SMACZNEGO!!! |