Sernik pycha

2


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Masa serowa:
olej0.5 szklanek
Ciasto:
jajko1 sztuka
Masa serowa:
jajko2 sztuki
Ciasto:
cukier10 dekagramów
Masa serowa:
cukier1 szklanka
mleko
budyń waniliowy1 opakowanie
Ciasto:
mąka30 dekagramów
żółtko2 sztuki
Masa serowa:
żółtko4 sztuki
Ciasto:
cukier waniliowy1 opakowanie
Kostka do pieczenia Kasia150 gramów
Masa serowa:
zmielony twaróg.1 kilogram
kruche jabłka8 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Składniki na ciasto zagniatamy i wyklejamy formę z brzegami (forma wymiary 20 na 30 cm).
Krok 2
Masa twarogowa: Żółtka i jaja ucieramy z cukrem na puch, dodajemy twaróg i ucieramy dokładnie, następnie dodajemy budyń, olej i w razie konieczności mleko.
Krok 3
Masę ucieramy, a potem wylewamy na ciasto kruche, na masę wykładamy jabłka obrane i pocięte na ósemki.
Krok 4
Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika (temperatura 170 stopni) i tak pieczemy przez około 50 minut.
Krok 5
Na 5 minut przed końcem pieczenia ubijamy pianę z pozostawionych białek, dodajemy 1 szklankę cukru i ubijamy do jego prawie całkowitego rozpuszczenia.
Krok 6
Wyciągamy ciasto, wykładamy pianę na niego oraz zmniejszamy temperaturę pieczenia na 140 stopni.
Krok 7
Piec jeszcze około 10 minut.
Krok 8
Ciasto zostawić do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. SMACZNEGO!!!
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl