Przygotowanie |
Krok 1 |
Masło ubijamy z cukrem na puszystą pianę. |
Krok 2 |
Stopniowo dodajemy żółtka cały czas mieszając. |
Krok 3 |
Dokładamy zmielony twaróg i miksujemy do połączenia się składników. Następnie wlewamy śmietankę oraz dodajemy mąkę ziemniaczaną. Ponownie miksujemy. |
Krok 4 |
Białka ubijamy na puszystą pianę. Dodajemy do twarogowej masy i delikatnie mieszamy. Wrzucamy do masy skórkę pomarańczową ( odkładamy 2 łyżki do dekoracji). |
Krok 5 |
Masę serową przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 °C ok 60 min. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach. |
Krok 6 |
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietanki. Polewamy nią ostudzone ciasto i posypujemy pozostawioną skórką pomarańczową.
|