|
Składniki | ||
Masa serowa: | ||
jajko | 5 sztuk | |
Ciasto: | ||
śliwki węgierki | 1 kilogram | |
mąka | 3 szklanki | |
Masa serowa: | ||
mąka ziemniaczana | 5 dekagramów | |
Ciasto: | ||
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
żółtko | 4 sztuki | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
Masa serowa: | ||
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
Ciasto: | ||
cukier puder | 10 dekagramów | |
Masa serowa: | ||
cukier puder | 15 dekagramów | |
bakalie | 1 opakowanie | |
ser biały | 50 dekagramów | |
Ciasto: | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
Masa serowa: | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 15 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zarobić na stolnicy ciasto. |
Krok 2 |
Podzielić na 2 części. |
Krok 3 |
Żółtka ubić z cukrem, potem dodawać ser skręcony przez maszynkę, mąkę, stopioną Kasię i pozostałe składniki. |
Krok 4 |
Na koniec dodać pianę z białek. |
Krok 5 |
Wymieszać. |
Krok 6 |
Jedną część ciasta rozwałkować na blachę, wyłożyć masę serową. |
Krok 7 |
Z pozostałego ciasta uformować wałeczki i ułożyć na śliwkach w szachownicę. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |