| |||||||||
| Składniki | ||
| Masa serowa: | ||
| jajko | 5 sztuk | |
| Ciasto: | ||
| śliwki węgierki | 1 kilogram | |
| mąka | 3 szklanki | |
| Masa serowa: | ||
| mąka ziemniaczana | 5 dekagramów | |
| Ciasto: | ||
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| żółtko | 4 sztuki | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| Masa serowa: | ||
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| Ciasto: | ||
| cukier puder | 10 dekagramów | |
| Masa serowa: | ||
| cukier puder | 15 dekagramów | |
| bakalie | 1 opakowanie | |
| ser biały | 50 dekagramów | |
| Ciasto: | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
| Masa serowa: | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 15 dekagramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zarobić na stolnicy ciasto. |
| Krok 2 |
| Podzielić na 2 części. |
| Krok 3 |
| Żółtka ubić z cukrem, potem dodawać ser skręcony przez maszynkę, mąkę, stopioną Kasię i pozostałe składniki. |
| Krok 4 |
| Na koniec dodać pianę z białek. |
| Krok 5 |
| Wymieszać. |
| Krok 6 |
| Jedną część ciasta rozwałkować na blachę, wyłożyć masę serową. |
| Krok 7 |
| Z pozostałego ciasta uformować wałeczki i ułożyć na śliwkach w szachownicę. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |