Sernik wiedeński

2


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
ser biały tłusty1 kilogram
jajko10 sztuk
Kostka do pieczenia Kasia25 dekagramów
cukier puder2 szklanki
mąka krupczatka2 łyżki
budyń waniliowy1 opakowanie
cukier waniliowy1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Zmielić ser przez maszynkę ze 2-3 razy albo ser z wiaderka.
Krok 2
Kasię z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ucieramy na puch, dodajemy stopniowo, cały czas mieszając, po 1 żółtku.
Krok 3
Gdy masa będzie jednolita, dodajemy partiami ser i nadal ucierając, dodajemy stopniowo mąkę i budyń.
Krok 4
Na końcu rozkładamy pianę z 5 białek i mieszamy.
Krok 5
Całość wylewamy na przygotowaną foremkę.
Krok 6
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 80 minut w temp. 180 st.
Krok 7
Sernik jest gotowy, gdy wierzch się zrumieni.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl