Przygotowanie |
Krok 1 |
Okrągłą formę wysmaruj masłem. Herbatniki i orzechy ziemne włóż do malaksera i rozdrobnij. Przełóż do miski, dodaj roztopione w rondelku masło i cynamon. |
Krok 2 |
Dno i boki formy wyłóż kruszonką. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 10 minut. Wyciągnij i pozostaw do schłodzenia. |
Krok 3 |
Przygotuj masę serową. Mleko wraz z połamaną białą czekoladą zagrzej w rondelku, mieszaj do rozpuszczenia. Zdejmij z ognia, dodaj śmietanę i wymieszaj. |
Krok 4 |
Twaróg, serek Philadelphia i masło przełóż do miski, dodaj masę z białej czekolady i wymieszaj dokładnie mikserem. |
Krok 5 |
Masę serową przełóż na schłodzony spód i rozsmaruj wyrównując powierzchnię. Odstaw na kilka godzin do lodówki. |
Krok 6 |
Gotowe ciasto polej rozpuszczoną czekoladą i udekoruj przekrojonymi truskawkami. |