Sernik z brzoskwiniami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 50 minut
  •  °C

Składniki:

  • ser biały - 1 kilogram
  • żółtko - 8 sztuk
  • Kostka do pieczenia Kasia - 20 dekagramów
  • cukier - 25 dekagramów
  • mąka - 1.5 szklanek
  • brzoskwinia - 4 sztuki
  • galaretka brzoskwiniowa - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 15 dekagramów
  • cukier - 3 łyżki
  • żółtko - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Połączyć składniki na spód i uzyskanym ciastem wyłożyć dno formy.
  2. Żółtka utrzeć z Kasią i cukrem.
  3. Dodać utarty ser i ucierać dalej.
  4. Do utartego sera dodać pianę z białek.
  5. Wyłożyć do formy na przygotowany wcześniej spód i piec około 50 minut.
  6. Po wystudzeniu na wierzch sera położyć pokrojone na cząstki brzoskwinie, zalać tężejącą galaretką.