SERNIK Z BRZOSKWINIAMI
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 50 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • mąka tortowa - 3 szklanki
  • proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
  • jajko - 7 sztuk
  • cukier - 2.5 szklanki
  • mielony ser biały - 1 kilogram
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • Sernix - 1 opakowanie
  • brzoskwinie z puszki - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. CIASTO: mąkę + proszek do pieczenia + 5 żółtek + 1/2 szklanki cukru + 1 kostka Kasi wymieszać i zagnieść ciasto na jednolitą masę.
  2. Z ciasta odłożyć kulkę wielkości pomarańczy i zamrozić, resztę ciasta włożyć do lodówki.
  3. MASA SEROWA 1 kg sera + Kasia + 1 szklanka cukru + 2 jajka +1 budyń + sernix zmiksować na jednolitą masę.
  4. Brzoskwinie pokroić na plastry i odsączyć.
  5. Z 5 białek ubić pianę, dodając 1 szklankę cukru.
  6. Ciasto wyłożyć na blachę, nałożyć masę serową, potem ułożyć brzoskwinie, potem piana z białek, a na koniec potrzeć na grubych oczkach zamrożone ciasto.
  7. Całość wstawić do piekarnika. Piec 50-60 min. w temp. 180 C.