SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

4


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia1 sztuka
mąka tortowa3 szklanki
proszek do pieczenia3 łyżeczki
jajko7 sztuk
cukier2.5 szklanki
mielony ser biały1 kilogram
budyń śmietankowy1 opakowanie
Kostka do pieczenia Kasia 1 opakowanie
Sernix1 opakowanie
brzoskwinie z puszki1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
CIASTO: mąkę + proszek do pieczenia + 5 żółtek + 1/2 szklanki cukru + 1 kostka Kasi wymieszać i zagnieść ciasto na jednolitą masę.
Krok 2
Z ciasta odłożyć kulkę wielkości pomarańczy i zamrozić, resztę ciasta włożyć do lodówki.
Krok 3
MASA SEROWA 1 kg sera + Kasia + 1 szklanka cukru + 2 jajka +1 budyń + sernix zmiksować na jednolitą masę.
Krok 4
Brzoskwinie pokroić na plastry i odsączyć.
Krok 5
Z 5 białek ubić pianę, dodając 1 szklankę cukru.
Krok 6
Ciasto wyłożyć na blachę, nałożyć masę serową, potem ułożyć brzoskwinie, potem piana z białek, a na koniec potrzeć na grubych oczkach zamrożone ciasto.
Krok 7
Całość wstawić do piekarnika. Piec 50-60 min. w temp. 180 C.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl