Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotowujemy czerwona galaretkę, aby dobrze zastygła. |
Krok 2 |
W małej ilości wody (ok 3/4 szklanki) rozrabiamy żółtą galaretkę. |
Krok 3 |
Brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. |
Krok 4 |
Jedną sztukę lub półtorej staramy się pokroić na ładne półplasterki do przybrania. |
Krok 5 |
Gdy czerwona galaretka zastygnie, kroimy ją mniej więcej w kostkę. |
Krok 6 |
Brzoskwinie mieszamy z serem, żółtą płynną galaretką (użytą zamiast żelatyny do ścięcia sera) oraz delikatnie z czerwoną galaretką. |
Krok 7 |
W tortownicy układamy na dnie biszkopty, potem wylewamy serową masę. |
Krok 8 |
Wkładamy do lodówki. |
Krok 9 |
Gdy zastygnie, przybieramy brzoskwiniami i zalewamy pomarańczową galaretką. |
Krok 10 |
Wkładamy ponownie do lodówki. |