Sernik z brzoskwiniami (bez pieczenia)

1


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
brzoskwinie5 sztuk
biały ser500 gramów
galaretka3 opakowania
biszkopty1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Przygotowujemy czerwona galaretkę, aby dobrze zastygła.
Krok 2
W małej ilości wody (ok 3/4 szklanki) rozrabiamy żółtą galaretkę.
Krok 3
Brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 4
Jedną sztukę lub półtorej staramy się pokroić na ładne półplasterki do przybrania.
Krok 5
Gdy czerwona galaretka zastygnie, kroimy ją mniej więcej w kostkę.
Krok 6
Brzoskwinie mieszamy z serem, żółtą płynną galaretką (użytą zamiast żelatyny do ścięcia sera) oraz delikatnie z czerwoną galaretką.
Krok 7
W tortownicy układamy na dnie biszkopty, potem wylewamy serową masę.
Krok 8
Wkładamy do lodówki.
Krok 9
Gdy zastygnie, przybieramy brzoskwiniami i zalewamy pomarańczową galaretką.
Krok 10
Wkładamy ponownie do lodówki.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl