Sernik z brzoskwiniami (bez pieczenia)
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  •  °C

Składniki:

  • biały ser - 500 gramów
  • galaretka - 3 opakowania
  • brzoskwinie - 5 sztuk
  • biszkopty - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Przygotowujemy czerwona galaretkę, aby dobrze zastygła.
  2. W małej ilości wody (ok 3/4 szklanki) rozrabiamy żółtą galaretkę.
  3. Brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki.
  4. Jedną sztukę lub półtorej staramy się pokroić na ładne półplasterki do przybrania.
  5. Gdy czerwona galaretka zastygnie, kroimy ją mniej więcej w kostkę.
  6. Brzoskwinie mieszamy z serem, żółtą płynną galaretką (użytą zamiast żelatyny do ścięcia sera) oraz delikatnie z czerwoną galaretką.
  7. W tortownicy układamy na dnie biszkopty, potem wylewamy serową masę.
  8. Wkładamy do lodówki.
  9. Gdy zastygnie, przybieramy brzoskwiniami i zalewamy pomarańczową galaretką.
  10. Wkładamy ponownie do lodówki.