Sernik z brzoskwiniami i galaretką
  • 60 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • ser mielony - 1 kilogram
  • jajko - 4 sztuki
  • cukier puder - 1 szklanka
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • mleko - 0.5 szklanek
  • cukier wanliowy - 1 opakowanie
  • biszkopty - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Żółtka, cukier puder i cukier waniliowy dobrze utrzeć, dodać ser, wymieszać. Białka ubić dodać do masy serowej i lekko wymieszać. Do garnka włożyć Kasię i rozpuścić na małym ogniu, włożyć do tłuszczu masę lekko mieszać do zagotowania (uwaga będzie pryskać) W mleku rozpuścić budyń i wlać do zagotowanej masy serowej - masa nabierze konsystencji budyniu. Na biszkopt lub biszkopty wylać masę, zostawić do wystygnięcia. Brzoskwinie odsączyć z syropu układać na placku, zalać gęstniejącą galaretką. Zostawić do stężenia.