Sernik z brzoskwiniami i wiórkami kokosowymi
  • 60 minut
  • Średnie

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • cukier - 0.5 szklanek
  • jajko - 3 sztuki
  • mąka - 2 szklanki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • masa serowa
  • serek waniliowy - 4 opakowania
  • cukier - 1 szklanka
  • jajko - 3 sztuki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • budyń waniliowy - 1 opakowanie
  • masa kokosowa
  • wiórki kokosowe - 20 dekagramów
  • cukier - 2 łyżki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 2 łyżki
  • mąka - 2 łyżki
  • żółtka - 1 sztuka
  • dodatkowo
  • brzoskwinie - 1 puszka

Sposób przygotowania:

  1. CIASTO:Wszystkie składniki ciasta zagnieść i wyłożyć na blachę.Na to dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie.MASA SEROWA: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę , dodać serki waniliowe, budyń. Na koniec dodać ubita pianę z białek i delikatnie wymieszać. Wylać masę na brzoskwinie.Na wierzch posypać masą kokosową . Piec w temp. 170 stopni C około 60 minut. Po 30 minutach pieczenia sernik przykryć folią aluminiową ,żeby wiórki nie spaliły się za mocno.