Przygotowanie |
Krok 1 |
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i podzielić na 2 części, schłodzić w lodówce. |
Krok 2 |
Przygotować masę serową. Oddzielić białka od żółtek. Kasię utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodawać po łyżce sera, ciągle ucierając. Do gotowej masy wsypać budyń i znowu utrzeć. |
Krok 3 |
Ubić na sztywno białka z odrobiną soli, dodając dodatkowe 3, które zostały z kruchego ciasta. Do masy serowej dodawać ubitą pianę, delikatnie mieszać wtłaczając powietrze, aby masa serowa była puszysta. |
Krok 4 |
Wyjąć jedną część ciasta i zetrzeć na blaszkę na tarce, na grubych oczkach. Lekko docisnąć. |
Krok 5 |
Rozprowadzić cienką warstwę marmolady porzeczkowej lub posypać owocami czarnej porzeczki. |
Krok 6 |
Na owoce wykładamy masę serową. |
Krok 7 |
Na wierzch ścieramy na tarce drugą część schłodzonego ciasta. |
Krok 8 |
Pieczemy ok. 45-60 min. w temperaturze 180 - 190° C. |
Krok 9 |
Po ostudzeniu możemy polać polewą czekoladową lub posypać pudrem. |