Sernik z dżemem i migdałami

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 10 dekagramów
  • mąka krupczatka - 1.5 szklanek
  • cukier puder - 10 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • żółtko - 2 sztuki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • kwaśna śmietana - 3 łyżki
  • ser biały - 1 kilogram
  • jajka - 6 sztuk
  • żółtka - 4 sztuki
  • cukru pudru - 2 szklanki
  • śmietana kremówka 30% - 0.5 litrów
  • olejek waniliowy - 1 opakowanie
  • budyń śmietankowy - 2 opakowania
  • migdały - 1 opakowanie
  • dżem brzoskwiniowy - 1 słoik

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę krupczatkę, Kasię, cukier puder, jajko i żółtka, proszek do pieczenia i kwaśną śmietanę wymieszać razem.
  2. Masa Serowa: Ser (najlepiej kupić w kostkach i zmielić go w domu) wymieszać z jajkami oraz żółtkami, budyniami śmietankowymi.
  3. Na koniec dodać ubitą na sztywno śmietanę 30%, olejek waniliowy i cukier puder.
  4. Po upieczeniu ciasto posmarować dżemem brzoskwiniowym i posypać migdałami (migdały można podrumienić delikatnie na patelni, lepiej smakują) :) SMACZNEGO