Sernik z dżemem i migdałami

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
jajko1 sztuka
jajka6 sztuk
żółtka4 sztuki
proszek do pieczenia1 łyżeczka
kwaśna śmietana3 łyżki
migdały1 opakowanie
żółtko2 sztuki
cukier puder10 dekagramów
ser biały1 kilogram
mąka krupczatka1.5 szklanek
olejek waniliowy1 opakowanie
budyń śmietankowy2 opakowania
śmietana kremówka 30%0.5 litrów
dżem brzoskwiniowy1 słoik
Kostka do pieczenia Kasia10 dekagramów
cukru pudru2 szklanki
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę krupczatkę, Kasię, cukier puder, jajko i żółtka, proszek do pieczenia i kwaśną śmietanę wymieszać razem.
Krok 2
Masa Serowa: Ser (najlepiej kupić w kostkach i zmielić go w domu) wymieszać z jajkami oraz żółtkami, budyniami śmietankowymi.
Krok 3
Na koniec dodać ubitą na sztywno śmietanę 30%, olejek waniliowy i cukier puder.
Krok 4
Po upieczeniu ciasto posmarować dżemem brzoskwiniowym i posypać migdałami (migdały można podrumienić delikatnie na patelni, lepiej smakują) :) SMACZNEGO
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl