Sernik z dżemem i migdałami

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia10 dekagramów
mąka krupczatka1.5 szklanek
cukier puder10 dekagramów
jajko1 sztuka
żółtko2 sztuki
proszek do pieczenia1 łyżeczka
kwaśna śmietana3 łyżki
ser biały1 kilogram
jajka6 sztuk
żółtka4 sztuki
cukru pudru2 szklanki
śmietana kremówka 30%0.5 litrów
olejek waniliowy1 opakowanie
budyń śmietankowy2 opakowania
migdały1 opakowanie
dżem brzoskwiniowy1 słoik
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę krupczatkę, Kasię, cukier puder, jajko i żółtka, proszek do pieczenia i kwaśną śmietanę wymieszać razem.
Krok 2
Masa Serowa: Ser (najlepiej kupić w kostkach i zmielić go w domu) wymieszać z jajkami oraz żółtkami, budyniami śmietankowymi.
Krok 3
Na koniec dodać ubitą na sztywno śmietanę 30%, olejek waniliowy i cukier puder.
Krok 4
Po upieczeniu ciasto posmarować dżemem brzoskwiniowym i posypać migdałami (migdały można podrumienić delikatnie na patelni, lepiej smakują) :) SMACZNEGO
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl