SERNIK Z HERBATNIKAMI
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 90 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • herbatniki - 200 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 75 gramów
  • kakao - 1 łyżka
  • sok z cytryny - 1 sztuka
  • ser biały - 1 kilogram
  • cukier - 200 gramów
  • jajko - 4 sztuki
  • żółtko - 2 sztuki
  • kremówka - 100 mililitrów
  • kasza manna - 3 łyżki
  • suchy budyń - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. 200 g herbatników, 75 g Kasi, roztopić 1 łyżka kakao
  2. Herbatniki pokruszyć, dodać Kasię i kakao wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy.
  3. sok z 1 cytryny, 1 kg sera Mój Ulubiony, 200 g cukru, 4 jajka, 2 żółtka, 100 ml kremówki, 3 łyżki kaszy manny, 4 łyżki suchego budyniu
  4. Wszystkie składniki wymieszać mikserem i wylać na spód.
  5. Piec 1,5 godziny w temp. 180 stopni.
  6. Na spód piekarnika włożyć naczynie z wodą.