Sernik z jabłkiem

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

beza:

0.5 kilograma

1

4 sztuki

1 opakowanie

ciasto:

4 łyżki

3 szklanki

1 łyżeczka

4 sztuki

masa serowa:

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 kilograma

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, Kasi, żółtek, cukru i proszku zagnieść ciasto. Rozłożyć ciasto na wysmarowaną Kasią blachę i podpiec na złoto.

Krok 2

Ser wymieszać z jajkami, cukrem, mlekiem w proszku, mąką ziemniaczaną oraz Kasią.

Krok 3

Jabłka zetrzeć na dużych okach tarki i dodać do masy serowej.

Krok 4

Z białek ubić pianę z cukrem i kisielem.

Krok 5

Pianę rozłóż na masie serowej.

Krok 6

Piec około 1 godz. w temperaturze najpierw 200 stopni, a pod koniec pieczenia zmniejszyć temp. do 180 stopni.

Krok 7

Po upieczeniu zostawiamy nasz sernik jeszcze ok. 10 minut w piekarniku z otwartymi drzwiczkami.

Krok 8

Po wyjęciu z pieca możemy posypać cukrem pudrem lub słodkim kakao.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej