Sernik z kakaową kruszonką
  • 45 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 175 °C

Składniki:

    ciasto
  • mąka - 2 szklanki
  • żółtko - 3 sztuki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
  • cukier puder - 0.75 szklanek
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • kakao - 2 łyżki
  • woda - 2 łyżki
  • masa serowa
  • serek homogenizowany waniliowy - 1200 gramów
  • jajko - 4 sztuki
  • cukier puder - 1 szklanka
  • budyń waniliowy - 2 opakowania
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto: (7 pierwszych składników)
  2. Blachę wysmaruj Kasią i wyłóż jej dno papierem do pieczenia.
  3. Przygotuj 1 mały talerzyk.
  4. Białka oddziel i pozostaw w miseczce.
  5. Wszystkie składniki - oprócz kakao - dokładnie zagnieć, na sam koniec dodając wodę.
  6. Ciasto podziel na pół.
  7. Do jednej połowy wsyp kakao, ponownie zagnieć.
  8. Uformuj z kakaowej części dwa walce, połóż na talerzyku i wstaw do zamrażarki na co najmniej 1 h.
  9. Drugą połową ciasta wylep dno blachy.
  10. Masa: (5 ostatnich składników)