| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Masło rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy kakao i mieszamy, aż powstanie gładka masa. Herbatniki rozkruszamy w blenderze i przekładamy do miski. Wlewamy masę kakaową i dokładnie mieszamy. Powstałą kruszonką wykładamy spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. |
| Krok 2 |
| Do dużej miski przekładamy ser. Dodajemy cukier, śmietanę oraz wbijamy jajka. Całość miksujemy tylko do połączenia się składników. |
| Krok 3 |
| Przelewamy na spód. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 C ok. 80 min. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach. |
| Krok 4 |
| W rondelku rozpuszczamy cukier. Czekamy, aż zacznie brązowieć cały czas mieszamy. Pod koniec dodajemy śmietanę kremówkę oraz masło. Energicznie mieszamy. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do wystudzenia. |
| Krok 5 |
| Powstałą masą karmelową polewamy ostudzony sernik. |
| Krok 6 |
| Migdały prażymy na patelni na złoty kolor. Siekamy na mniejsze kawałki i posypujemy nimi sernik. Ciasto wkładamy do lodówki na 1 h. |