Sernik z karmelem i migdałami

9


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
ciastka petitki175 gramów
Kostka do pieczenia Kasia0.25 sztuk
Masa serowa:
mielony ser biały1 kilogram
jajko3 sztuki
Kostka do pieczenia Kasia0.5 sztuk
cukier0.75 szklanek
mąka ziemniaczana2 łyżki
cukier waniliowy1 opakowanie
masa krówkowa200 gramów
migdały w płatkach7 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Spód : ciastka pokruszyć  włożyć do woreczka foliowego i roztłuc wałkiem). Przesypać do miseczki i połączyć z 1/4 kostki Kasi. Ma być konsystencja piasku.
Krok 2
Foremkę wysmarować Kasią i posypać mąką krupczatką . Przesypać ciastka i lekko ugnieść.
Krok 3
Masa serowa : Utrzeć Kasię z cukrem. Dodać jajka, mąkę ziemniaczaną i cukier waniliowy.
Krok 4
Wylać masę na spód i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 60 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.
Krok 5
Migdały uprażyć na mocno rozgrzanej suchej patelni. Pozostawić do ostygnięcia.
Krok 6
Wierzch ciasta posmarować masą krówkową i posypać migdałami. Smacznego !!!!
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl