Sernik z kokosem
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 170-180 °C

Składniki:

  • mąka - 1.5 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • żółtka - 2 sztuki
  • cukier - 0.25 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • woda - 1 łyżka
  • ser biały - 1 kilogram
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • cukier - 0.5 szklanek
  • olej - 0.5 szklanek
  • mleko - 2 szklanki
  • jajko - 1 sztuka
  • żółtka - 4 sztuki
  • aromat waniliowy - 1 opakowanie
  • białko - 6 sztuk
  • wiórki kokosowe - 100 gramów
  • cukier - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść.
  2. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto na blachę i nakłuć widelcem.
  3. Podpiec przez 10 minut w nagrzanym do 170 stopni piekarniku.
  4. Wszystkie składniki masy serowej zmiksować. Masa będzie rzadka.
  5. Wylać masę na podpieczone ciasto. Piec około 40-45 minut w temp. 180 stopni.
  6. Przygotować masę kokosową- ubić białka z cukrem i dodać wiórki kokosowe. Masę wyłożyć na gorący sernik i piec jeszcze około 10-15 minut.