Sernik z krówkami

1091


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
Spód::
owsiane ciastka170 gramów
masło90 gramów
Masa serowa::
twaróg sernikowy700 gramów
masa krówkowa250 gramów
masło50 gramów
cukier puder80 gramów
budyń waniliowy1 opakowanie
jajka3 sztuki
Wierzch ciasta::
masa krówkowa250 gramów
płatki migdałowe 50 gramów
cukierki krówki8 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Formę do pieczenia smarujemy masłem. Zarówno dno formy jaki i brzegi wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka drobno kruszymy. Masło roztapiamy i łączymy z rozdrobnionymi ciasteczkami. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 2
Powstałą masą wykładamy spód tortownicy i dokładnie ją ugniatamy. Wkładamy tortownice na 30 min do lodówki.
Krok 3
Masło roztapiamy w garnuszku i studzimy. Wszystkie składniki masy twarogowej umieszczamy w misce i miksujemy tylko do połączenia się składników.
Krok 4
Powstałą masę przelewamy na spód z ciasteczek. Pieczemy 1 h 20 min w temperaturze ok 150 C . Po upieczeniu sernika nie wyjmujemy tylko zostawiamy do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach na min. 30 min.
Krok 5
Wystudzony sernik smarujemy masą krówkową.
Krok 6
Krówki kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni podprażamy płatki migdałów. Posypujemy nim sernik przed podaniem i dekorujemy kawałkami krówek.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl