Przygotowanie |
Krok 1 |
Formę do pieczenia smarujemy masłem. Zarówno dno formy jaki i brzegi wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka drobno kruszymy. Masło roztapiamy i łączymy z rozdrobnionymi ciasteczkami. Całość dokładnie mieszamy. |
Krok 2 |
Powstałą masą wykładamy spód tortownicy i dokładnie ją ugniatamy. Wkładamy tortownice na 30 min do lodówki. |
Krok 3 |
Masło roztapiamy w garnuszku i studzimy. Wszystkie składniki masy twarogowej umieszczamy w misce i miksujemy tylko do połączenia się składników. |
Krok 4 |
Powstałą masę przelewamy na spód z ciasteczek. Pieczemy 1 h 20 min w temperaturze ok 150 C . Po upieczeniu sernika nie wyjmujemy tylko zostawiamy do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach na min. 30 min. |
Krok 5 |
Wystudzony sernik smarujemy masą krówkową. |
Krok 6 |
Krówki kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni podprażamy płatki migdałów. Posypujemy nim sernik przed podaniem i dekorujemy kawałkami krówek. |