Przygotowanie |
Krok 1 |
Rodzynki namoczyć w rumie. |
Krok 2 |
Zrobić kruszonkę z Kasi, mąki, 20 dag cukru, jednego cukru waniliowego, proszku do pieczenia i jajka. |
Krok 3 |
Na spód tortownicy wysypać 3/4 kruszonki i docisnąć. |
Krok 4 |
Utrzeć pozostałe jajka, cukier i cukier waniliowy. |
Krok 5 |
Wymieszać ze zmielonym serem, mąką ziemniaczaną i aromatem. |
Krok 6 |
Dodać rodzynki, rum i mandarynki. |
Krok 7 |
Masę rozsmarować na przygotowanym spodzie, posypać resztą kruszonki. |
Krok 8 |
Piec przez 1,5 godziny w temperaturze 175 stopni. |
Krok 9 |
Wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik jeszcze około 20 minut. |