| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rodzynki namoczyć w rumie. |
| Krok 2 |
| Zrobić kruszonkę z Kasi, mąki, 20 dag cukru, jednego cukru waniliowego, proszku do pieczenia i jajka. |
| Krok 3 |
| Na spód tortownicy wysypać 3/4 kruszonki i docisnąć. |
| Krok 4 |
| Utrzeć pozostałe jajka, cukier i cukier waniliowy. |
| Krok 5 |
| Wymieszać ze zmielonym serem, mąką ziemniaczaną i aromatem. |
| Krok 6 |
| Dodać rodzynki, rum i mandarynki. |
| Krok 7 |
| Masę rozsmarować na przygotowanym spodzie, posypać resztą kruszonki. |
| Krok 8 |
| Piec przez 1,5 godziny w temperaturze 175 stopni. |
| Krok 9 |
| Wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik jeszcze około 20 minut. |