Przygotowanie |
Krok 1 |
CIASTO: Z podanych składników zagnieść ciasto, rozłożyć je na dużej blaszce. |
Krok 2 |
MASA SEROWA: Żółtka utrzeć z cukrem, następnie wymieszać z dwukrotnie zmielonym serem, cukrem waniliowym, mąką ziemniaczaną ,dodać sparzone rodzynki, a na końcu dodać pianę z białek. Masę wylać na ciasto. |
Krok 3 |
MASA KOKOSOWA: Kasię utrzeć z cukrem na puch i dalej ucierając wsypać wiórki kokosowe. |
Krok 4 |
Następnie równomiernie rozłożyć masę kokosową na warstwie sera i lekko ugnieść ręką, aby się nie kruszyła po upieczeniu. |
Krok 5 |
Piec ok. 60 minut w temperaturze 180*C. |
Krok 6 |
Po 20-30 minutach pieczenia przykryć folią aluminiową, aby wierzch się nie spalił. |