Przygotowanie |
Krok 1 |
Twaróg przepuszczamy przez maszynkę do miski. |
Krok 2 |
Margarynę Kasię ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy po jednym żółtku cały czas ucierając. Następnie dodajemy po kilka łyżek twarogu nie przestając ucierania. |
Krok 3 |
Do otrzymanej masy serowej dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z kaszą manną i proszkiem do pieczenia i wysypujemy umyte już, obrane i pokrojone w plasterki morele. Kilka możemy zostawić do dekoracji. Można też ewentualnie użyć moreli z puszki. |
Krok 4 |
Ubijamy pianę z białek i dodajemy ją stopniowo (po kilka łyżeczek) do serowej masy. |
Krok 5 |
Formę smarujemy Kasią, posypujemy bułką tartą i wlewamy do niej masę. Ciasto pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. |
Krok 6 |
Po ostudzeniu dekorujemy lukrem lub polewą oraz kawałkami moreli. |