|
Składniki | ||
Masa: | ||
olej | 0.5 szklanek | |
Ciasto: | ||
jajko | 1 sztuka | |
Masa: | ||
jajko | 6 sztuk | |
Ciasto: | ||
cukier | 0.5 szklanek | |
Masa: | ||
cukier | 1 szklanka | |
mleko | 2 szklanki | |
Ciasto: | ||
żółtka | 1 sztuka | |
mąka | 2 szklanki | |
proszek do pieczenia | 2 łyżki | |
Masa: | ||
ocet | 1 łyżka | |
cukier puder | 0.5 szklanek | |
aromat waniliowy | 1 unit | |
budyń śmietankowy | 2 opakowania | |
ser śmietankowy | 1 kilogram | |
Ciasto: | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 15 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagniatamy ciasto. Wylepiamy dno i boki formy na wysokość 2 cm. (Forma może być prostokątna albo okrągła) |
Krok 2 |
Ser, 4 żółtka i 2 jajka miksujemy. |
Krok 3 |
Miksując, dodajemy olej i cukier i na przemian mleko, budynie oraz aromat. |
Krok 4 |
Masę wylewamy na ciasto i pieczemy 50 minut. |
Krok 5 |
Z 4 białek ubijamy pianę, dodajemy cukier puder i ocet. Rozsmarowujemy na serniku i wkładamy do piekarnika na 15 minut. |
Krok 6 |
Wystudzony sernik wkładamy do lodówki. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |