| |||||||||
| Składniki | ||
| Masa: | ||
| olej | 0.5 szklanek | |
| Ciasto: | ||
| jajko | 1 sztuka | |
| Masa: | ||
| jajko | 6 sztuk | |
| Ciasto: | ||
| cukier | 0.5 szklanek | |
| Masa: | ||
| cukier | 1 szklanka | |
| mleko | 2 szklanki | |
| Ciasto: | ||
| żółtka | 1 sztuka | |
| mąka | 2 szklanki | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżki | |
| Masa: | ||
| ocet | 1 łyżka | |
| cukier puder | 0.5 szklanek | |
| aromat waniliowy | 1 unit | |
| budyń śmietankowy | 2 opakowania | |
| ser śmietankowy | 1 kilogram | |
| Ciasto: | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 15 dekagramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zagniatamy ciasto. Wylepiamy dno i boki formy na wysokość 2 cm. (Forma może być prostokątna albo okrągła) |
| Krok 2 |
| Ser, 4 żółtka i 2 jajka miksujemy. |
| Krok 3 |
| Miksując, dodajemy olej i cukier i na przemian mleko, budynie oraz aromat. |
| Krok 4 |
| Masę wylewamy na ciasto i pieczemy 50 minut. |
| Krok 5 |
| Z 4 białek ubijamy pianę, dodajemy cukier puder i ocet. Rozsmarowujemy na serniku i wkładamy do piekarnika na 15 minut. |
| Krok 6 |
| Wystudzony sernik wkładamy do lodówki. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |