Przygotowanie |
Krok 1 |
Składniki na spód (mąkę, 3 żółtka i cukier puder) zagnieć i wyłóż blachę po brzegi, a następnie umieść w piekarniku na ok 15 min (180 st.C). |
Krok 2 |
Twaróg rozkrusz, dodaj budyń (proszek), cukier (1 szklankę), cukier wanilinowy, 3 jajka, mleko, olej, sok z cytryny i miksuj. |
Krok 3 |
Po uzyskaniu jednolitej masy wylej na wcześniej przygotowaną blachę ze spodem, a następnie piecz przez 40 minut w temperaturze 180 st.C. |
Krok 4 |
Z 3 białek (pozostałych po przygotowaniu spodu) ubij pianę z 0,5 szklanki cukru. |
Krok 5 |
Pianę wylej na ciepły sernik i piecz jeszcze przez 10 min. |
Krok 6 |
Po wystudzeniu wstaw sernik do lodówki do otrzymania "rosy". |