Sernik z rosą

3


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
proszek do pieczenia1 opakowanie
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
Masa serowa:
twaróg1 opakowanie
budyń śmietankowy1 opakowanie
Piana:
cukier0.5 szklanek
Masa serowa:
jajko6 sztuk
Ciasto:
cukier puder1 opakowanie
mąka1 kilogram
Masa serowa:
sok z cytryny1 opakowanie
olej0.5 szklanek
cukier waniliowy1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Składniki na spód (mąkę, 3 żółtka i cukier puder) zagnieć i wyłóż blachę po brzegi, a następnie umieść w piekarniku na ok 15 min (180 st.C).
Krok 2
Twaróg rozkrusz, dodaj budyń (proszek), cukier (1 szklankę), cukier wanilinowy, 3 jajka, mleko, olej, sok z cytryny i miksuj.
Krok 3
Po uzyskaniu jednolitej masy wylej na wcześniej przygotowaną blachę ze spodem, a następnie piecz przez 40 minut w temperaturze 180 st.C.
Krok 4
Z 3 białek (pozostałych po przygotowaniu spodu) ubij pianę z 0,5 szklanki cukru.
Krok 5
Pianę wylej na ciepły sernik i piecz jeszcze przez 10 min.
Krok 6
Po wystudzeniu wstaw sernik do lodówki do otrzymania "rosy".
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl