Sernik z rosą
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 65 minut
  • 180°C °C

Składniki:

    ciasto
  • proszek do pieczenia - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • masa serowa
  • twaróg - 1 opakowanie
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • piana
  • cukier - 0.5 szklanek
  • masa serowa
  • jajko - 6 sztuk
  • ciasto
  • cukier puder - 1 opakowanie
  • mąka - 1 kilogram
  • masa serowa
  • sok z cytryny - 1 opakowanie
  • olej - 0.5 szklanek
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Składniki na spód (mąkę, 3 żółtka i cukier puder) zagnieć i wyłóż blachę po brzegi, a następnie umieść w piekarniku na ok 15 min (180 st.C).
  2. Twaróg rozkrusz, dodaj budyń (proszek), cukier (1 szklankę), cukier wanilinowy, 3 jajka, mleko, olej, sok z cytryny i miksuj.
  3. Po uzyskaniu jednolitej masy wylej na wcześniej przygotowaną blachę ze spodem, a następnie piecz przez 40 minut w temperaturze 180 st.C.
  4. Z 3 białek (pozostałych po przygotowaniu spodu) ubij pianę z 0,5 szklanki cukru.
  5. Pianę wylej na ciepły sernik i piecz jeszcze przez 10 min.
  6. Po wystudzeniu wstaw sernik do lodówki do otrzymania "rosy".