| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przepis na ciasto: Z podanych składników (oprócz kakao) zagnieść ciasto. |
| Krok 2 |
| Podzielić na pół. |
| Krok 3 |
| Do jednej dodać kakao i ponownie zagnieść. |
| Krok 4 |
| Schłodzić w lodówce. |
| Krok 5 |
| Przepis na masę serową: Kasię utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. |
| Krok 6 |
| Następnie dodawać serki homogenizowane i mąkę ziemniaczaną. |
| Krok 7 |
| Dokładnie wymieszać. |
| Krok 8 |
| Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie połączyć. |
| Krok 9 |
| Przekładanie ciasta: Na dno blachy położyć jasne ciasto. |
| Krok 10 |
| Na ciasto masę serową, a na wierzch położyć ciemne ciasto starte na tarce jarzynowej. |
| Krok 11 |
| Piec w temperaturze 175 stopni C ponad 1 godzinę. |