Przygotowanie |
Krok 1 |
Przepis na ciasto: Z podanych składników (oprócz kakao) zagnieść ciasto. |
Krok 2 |
Podzielić na pół. |
Krok 3 |
Do jednej dodać kakao i ponownie zagnieść. |
Krok 4 |
Schłodzić w lodówce. |
Krok 5 |
Przepis na masę serową: Kasię utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. |
Krok 6 |
Następnie dodawać serki homogenizowane i mąkę ziemniaczaną. |
Krok 7 |
Dokładnie wymieszać. |
Krok 8 |
Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie połączyć. |
Krok 9 |
Przekładanie ciasta: Na dno blachy położyć jasne ciasto. |
Krok 10 |
Na ciasto masę serową, a na wierzch położyć ciemne ciasto starte na tarce jarzynowej. |
Krok 11 |
Piec w temperaturze 175 stopni C ponad 1 godzinę. |