Sernik z serków homogenizowanych
  • 30 minut
  • Średnie

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 180 stopni °C

Składniki:

  • mąka - 2 szklanki
  • cukier - 0.5 szklanek
  • żółtko - 1 sztuka
  • śmietana - 2 łyżki
  • kakao - 1 łyżka
  • masa budyniowa
  • budyń czekoladowy - 2 opakowania
  • mleko - 1 litr
  • cukier - 4 łyżki
  • masa serowa
  • serki homogenizowane, waniliowe - 4 opakowania
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • cukier puder - 0.5 szklanek
  • jajko - 3 sztuki
  • białko - 1 sztuka
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto kruche:Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i włożyć do zamrażarki a drugą do lodówki. Schłodzone ciasto jasne rozwałkować i wyłożyć na blaszkę,Masa budyniowa: Budynie ugotować według przepisu i wylać na ciasto, zostawić do ostudzenia.Masa z serków: Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami, dodawać serki. Białka ubić na sztywno lekko wymieszać z masą i wylać na budyń, na wierzch ciasto ciemne zetrzeć na tarce.Smacznego.