| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Przelewamy do miski. Dodajemy cukier puder, kakao oraz mąkę pszenną. Całość zagniatamy na kruszonkę. |
| Krok 2 |
| Tortownicę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wsypujemy kruszonkę i dociskamy do dna tworząc spód. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C ok. 10 min.
|
| Krok 3 |
| Twaróg przekładamy do miski. Dodajemy jajka, miód oraz wlewamy śmietanę kremówkę. |
| Krok 4 |
| Całość miksujemy tylko do połączenia się składników. |
| Krok 5 |
| Twarogowa masę przelewamy na podpieczony spód. Pieczemy sernik w temp 165 C ok. 40 min. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.
|
| Krok 6 |
| Po wystudzeniu dekorujemy wiśniami drylowanymi ze słoika w syropie. |