Przygotowanie |
Krok 1 |
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Przelewamy do miski. Dodajemy cukier puder, kakao oraz mąkę pszenną. Całość zagniatamy na kruszonkę. |
Krok 2 |
Tortownicę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wsypujemy kruszonkę i dociskamy do dna tworząc spód. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C ok. 10 min.
|
Krok 3 |
Twaróg przekładamy do miski. Dodajemy jajka, miód oraz wlewamy śmietanę kremówkę. |
Krok 4 |
Całość miksujemy tylko do połączenia się składników. |
Krok 5 |
Twarogowa masę przelewamy na podpieczony spód. Pieczemy sernik w temp 165 C ok. 40 min. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.
|
Krok 6 |
Po wystudzeniu dekorujemy wiśniami drylowanymi ze słoika w syropie. |