Przygotowanie |
Krok 1 |
Ubij śmietanę z cukrem pudrem. Łyżka po łyżce powoli dodawaj serek. Dodaj 25 g Kostki do pieczenia Kasia i wymieszaj ponownie. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki przegotowanej wody, schłódź i dodaj do masy. |
Krok 2 |
Rozpuść 80 g kostki do pieczenia Kasia, dodaj do skruszonych biszkoptów, następnie wsyp cukier puder i wymieszaj. Wymieszaj łyżką masę dokładnie, a następnie umieść ją na dole formy do muffinek (możesz go lekko wcisnąć do dołu). |
Krok 3 |
Masę serową umieść na pokruszonych biszkoptach w formie dla muffinków i wstaw do lodówki na godzinę. |
Krok 4 |
W międzyczasie podgrzej wiśnie z cukrem pudrem, poczekaj aż cukier się rozpuści. Zmień konsystencję soku poprzez dodanie mąki ziemniaczanej wymieszanej z wodą, co pozostawi sok nienaruszonym (otrzymasz gęstą konsystencję). |
Krok 5 |
Umieść sos na górze schłodzonego ciasta. |