Serowa Tortilla z grilla
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • parmezan - 150 gramów
  • ser kozi - 150 gramów
  • Przyprawa do gyrosa Knorr - 1 łyżka
  • tortilla pszenna - 4 sztuki
  • Sos Hellmann's Garlic & Herb - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Ser typu parmezan zetrzyj na tarce. Ser kozi rozkrusz. Na tortilli rozsmaruj sos Hellmann’s i posyp serami.
  2. Teraz posyp całość przyprawą Knorr.
  3. Drugi placek tortilli również posmaruj sosem i nałóż na pierwszy z serem. Przygnieć lekko aby placki pszenne się skleiły.
  4. Grilluj na płasko całe tortille z obu stron, aby placki były rumiane i chrupiące.
  5. Następnie przełóż do duży okrągły talerz, pokrój jak pizzę i podawaj z dodatkowym sosem Hellmann’s w środku oraz sałatą.