| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię rozpuść w rondelku, następnie dodaj mleko. Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem. Wymieszaj wszystkie składniki w misce. |
| Krok 2 |
| Dodaj twaróg i jeszcze raz wymieszaj. Ciasto wyłóż na stół podsypany mąką i zagnieć. |
| Krok 3 |
| Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 1 cm i wytnij metalową obręczą kółka o średnicy 10 cm. |
| Krok 4 |
| Krążki z ciasta ułóż na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie połóż na nich połówki śliwek. |
| Krok 5 |
| Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piecz około 20 minut. W tym czasie utrzyj cukier puder z odrobiną wody na gładki, gęsty lukier. |
| Krok 6 |
| Jeszcze ciepłe ciasteczka udekoruj lukrem i podawaj. Należy je zjeść tego samego dnia. Najlepsze są jeszcze ciepłe. |