Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię rozpuść w rondelku, następnie dodaj mleko. Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem. Wymieszaj wszystkie składniki w misce. |
Krok 2 |
Dodaj twaróg i jeszcze raz wymieszaj. Ciasto wyłóż na stół podsypany mąką i zagnieć. |
Krok 3 |
Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 1 cm i wytnij metalową obręczą kółka o średnicy 10 cm. |
Krok 4 |
Krążki z ciasta ułóż na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie połóż na nich połówki śliwek. |
Krok 5 |
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piecz około 20 minut. W tym czasie utrzyj cukier puder z odrobiną wody na gładki, gęsty lukier. |
Krok 6 |
Jeszcze ciepłe ciasteczka udekoruj lukrem i podawaj. Należy je zjeść tego samego dnia. Najlepsze są jeszcze ciepłe. |