Przygotowanie |
Krok 1 |
Szalotki i czosnek posiekaj. Następnie zeszklij je na oliwie. |
Krok 2 |
Wsyp ryż i całość smaż, aż ziarna zrobią się szkliste. |
Krok 3 |
Teraz wlej bulion tak, aby przykrył ryż. Gotuj powoli, aż ryż wchłonie bulion, dolewając go co jakiś czas. |
Krok 4 |
Po około 15 minutach, gdy ryż będzie już miękki, połącz Fix Knorr z pozostałym bulionem. |
Krok 5 |
Wlej płyn do ryżu i dodaj również starty ser parmezan oraz pleśniowy. Mieszaj powoli drewnianą łyżką, aż wszystkie składniki się połączą. |
Krok 6 |
Na końcu dodaj posiekaną natkę pietruszki i przelej porcję risotto do głębokiego talerza. Powinno być gęste i lejące się. Podawaj natychmiast. |