serowe trójkąty

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

49

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

8 opakowań

1 kilogram

1 szklanka

1 opakowanie

1 sztuka

6 łyżeczek

2 łyżeczki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę z cukrami utrzeć na puszysty krem.

Krok 2

Dodawać po łyżce sera nadal ucierając.

Krok 3

Żelatynę rozpuścić w ćwierć szklanki wody i powoli wlać do ucieranej masy.

Krok 4

Gotowy krem podzielić na 2 połowy.

Krok 5

Do jednej dodać kakao, do drugiej skórkę cytryny.

Krok 6

Połowę ilości herbatników rozłożyć na czystej ściereczce na stolnicy w 3 rzędy.

Krok 7

Na nie wyłożyć jedną masę.

Krok 8

Przykryć drugą częścią herbatników i wyłożyć drugą masę.

Krok 9

Następnie za pomocą ściereczki całość złożyć w trójkąt.

Krok 10

Delikatnie wyrównać, zawinąć w ściereczkę i włożyć na 3 godziny do lodówki.

Krok 11

Po stężeniu wyjąć, oblać polewą i posypać wiórkami i orzechami.

Krok 12

Następnie znowu umieścić w lodówce na kolejne kilka godzin.

Krok 13

Do masy kakaowej można dodać olejek rumowy.

Krok 14

Ciasto jest najsmaczniejsze na drugi dzień.

Krok 15

Jeżeli zostaną użyte gotowe spody, należy każdy z nich przeciąć na trzy długie pasy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • serowe trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • serowe trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • serowe trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • serowe trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • serowe trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • serowe trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • serowe trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
12 osób ogląda przepis:
Japoński sernik
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej