Serowy łaciatek

124


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia150 gramów
jajka2 sztuki
mąka250 gramów
cukier80 gramów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
kakao30 gramów
Masa serowa:
ser biały600 gramów
jajka5 sztuk
Kostka do pieczenia Kasia150 gramów
cukier125 gramów
budyń waniliowy1 opakowanie
mąka ziemniaczana1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj ciasto. Do miski włóż wszystkie składniki ciasta i wymieszaj mikserem. Następnie wyłóż ciasto na stół i szybko zagnieć.
Krok 2
Tortownicę o średnicy 24cm wysmaruj Kasią i obsyp mąką. 1/3 ciasta odłóż, resztą wylep dno formy.
Krok 3
Przygotuj masę serową. Jajka ubij z cukrem na puch. Kasię rozpuść w rondelku i wystudź.
Krok 4
Do masy jajecznej dodaj, ciągle ubijając ser, budyń i rozpuszczoną Kasię.
Krok 5
Masę serową wyłóż na ciasto. Odłożone wcześniej ciasto lekko rozwałkuj.
Krok 6
Z ciasta odrywaj spore kawałki i ułóż je na masie serowej. Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut w 180st.C.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl