| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj ciasto. Do miski włóż wszystkie składniki ciasta i wymieszaj mikserem. Następnie wyłóż ciasto na stół i szybko zagnieć. |
| Krok 2 |
| Tortownicę o średnicy 24cm wysmaruj Kasią i obsyp mąką. 1/3 ciasta odłóż, resztą wylep dno formy. |
| Krok 3 |
| Przygotuj masę serową. Jajka ubij z cukrem na puch. Kasię rozpuść w rondelku i wystudź. |
| Krok 4 |
| Do masy jajecznej dodaj, ciągle ubijając ser, budyń i rozpuszczoną Kasię. |
| Krok 5 |
| Masę serową wyłóż na ciasto. Odłożone wcześniej ciasto lekko rozwałkuj. |
| Krok 6 |
| Z ciasta odrywaj spore kawałki i ułóż je na masie serowej. Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut w 180st.C. |