Shivaki z Ryżem

Składniki:

  • pieczarki - 0.4 kilogramów
  • mięso mielone - 0.5 kilogramów
  • kapusta - 0.4 gramów
  • szczypior - 1 pęczek
  • cebula mała - 2 sztuki
  • ryż biały w torebkach - 2 sztuki
  • chilli - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 szczypta
  • przyprawa do mięsa mielonego - 1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. ryż ugotowac oczywiscie w osolonej wodzie
  2. cebule i szczypiorek i kapuste posiekac drobno , pieczarki w plastry . Cebulke przysmażyć dodać szczypiorek i dolac ćwierć szklanki wody i posiekana wczesniej kapuste i poł kostki rosołowej lub innej , dusic ok 10 min , mozna dolac wody od czasu do czasu mieszać , wsypac chili i pieprz , koncentrat rozmieszac z odrobina wody i wlac na patelnie,
  3. dodać mieso i przyprawy i wszystko ładnie dusic mieszając od czasu do czasu kapusta musi być miekka a całość ostra , podawac z ryżem . smacznego