Shoarma z jagnięciny

3


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
łopatka jagnięca400 gramów
cebula1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
pieczarki200 gramów
Przyprawa do mięs Knorr1 opakowanie
olej80 mililitrów
jogurt gęsty 80 mililitrów
mielona kolendra1 łyżeczka
kmin rzymski1 łyżeczka
curry1 łyżeczka
cytryna1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Mięso dokładnie oczyść i pokrój w cienkie paski. Następnie wymieszaj z olejem, kuminem, kolendrą mieloną, curry i przyprawą do mięs Knorr. Odstaw na 30 minut.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, pieczarki w plastry, a czosnek posiekaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa oraz mięso. Dodaj również czosnek. Smaż tak długo aż cały płyn wyparuje i wszystkie składniki będą miękkie.
Krok 4
Shoarme przesyp płasko na talerz. Po wierzchu polej gęstym jogurtem, skrop sokiem z cytryny i posyp posiekaną kolendrą. Podawaj z sosem oddzielnie oraz dowolnymi dodatkami chlebkiem pita, ryżem lub frytkami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl