Shoarma z kurczakiem i serem

4


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 3 sztuki
cebula1 sztuka
Przyprawa do gyrosa Knorr1 łyżka
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
ząbek czosnku1 sztuka
pieczarki200 gramów
olej80 mililitrów
jogurt 3 łyżki
Majonez Hellmann's Babuni2 łyżki
ser żółty120 gramów
chleb pita1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Mięso obierz z błon, podziel na mniejsze części i pokrój w paski. Następnie wrzuć do miski i wymieszaj z olejem oraz przyprawą do gyrosa Knorr.
Krok 2
Cebulę obierz z suchych części i pokrój w piórka. Pieczarki oczyść z resztek ziemi, a następnie podziel na plastry o równej grubości.
Krok 3
Na patelnię wlej trochę oleju i zacznij podgrzewać. Gdy tłuszcz będzie gorący, wrzuć najpierw mięso, a po chwili warzywa. Wszystkie składniki smaż, często mieszając tak długo, aż cały płyn wyparuje, a mięso stanie się złociste i miękkie.
Krok 4
W osobnym naczyniu przygotuj sos do shoarmy: wymieszaj przeciśnięty ząbek czosnku z majonezem, jogurtem oraz sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Gotowe mięso z warzywami przesyp na talerz i od razu posyp startym serem. Podawaj oddzielnie z sosem czosnkowym oraz dowolnymi dodatkami np. chlebkiem pita, ryżem lub świeżo usmażonymi frytkami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl