Shoarma z kurczakiem i serem

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • Przyprawa do gyrosa Knorr - 1 łyżka
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • pieczarki - 200 gramów
  • olej - 80 mililitrów
  • jogurt - 3 łyżki
  • ser żółty - 120 gramów
  • chleb pita

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w paski. Następnie wymieszaj z olejem i przyprawą Knorr.
  2. Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w plastry.
  3. Na patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa oraz mięso. Smaż tak długo aż cały płyn wyparuje i wszystkie składniki będą miękkie.
  4. Przygotuj sos do shoarmy: wymieszaj przeciśnięty ząbek czosnku z majonezem, jogurtem i sosem sałatkowym Knorr.
  5. Shoarme przesyp na talerz i posyp startym serem. Podawaj z sosem oddzielnie oraz dowolnymi dodatkami chlebkiem pita, ryżem lub frytkami.