Shoarma z kurczakiem i serem

2


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 3 sztuki
cebula1 sztuka
Przyprawa do gyrosa Knorr1 łyżka
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
ząbek czosnku1 sztuka
pieczarki200 gramów
olej80 mililitrów
jogurt 3 łyżki
Majonez Hellmann's Babuni2 łyżki
ser żółty120 gramów
chleb pita1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w paski. Następnie wymieszaj z olejem i przyprawą Knorr.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w plastry.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa oraz mięso. Smaż tak długo aż cały płyn wyparuje i wszystkie składniki będą miękkie.
Krok 4
Przygotuj sos do shoarmy: wymieszaj przeciśnięty ząbek czosnku z majonezem, jogurtem i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Shoarme przesyp na talerz i posyp startym serem. Podawaj z sosem oddzielnie oraz dowolnymi dodatkami chlebkiem pita, ryżem lub frytkami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl