Shoarma z wieprzowiny

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa - 400 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • olej - 80 mililitrów
  • Fix Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr - 1 opakowanie
  • majonez - 3 łyżki
  • jogurt - 3 łyżki
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w paski. Następnie wymieszaj z olejem i przyprawą z opakowania Fix Knorr.
  2. Cebulę i paprykę pokrój w paski.
  3. Na patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa oraz mięso. Smaż tak długo aż cały płyn wyparuje i wszystkie składniki będą miękkie.
  4. Przygotuj sos do shoarmy: wymieszaj majonez z jogurtem, papryką i sosem z opakowania Fix Knorr.
  5. Shoarme przesyp na talerz. Posyp posiekaną kolendrą. Podawaj z sosem oddzielnie oraz dowolnymi dodatkami chlebkiem pita, ryżem lub frytkami.