| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| BISZKOPT Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę, wymieszać. |
| Krok 2 |
| Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. |
| Krok 3 |
| Powoli dodawać ubitą pianę z białek. |
| Krok 4 |
| Ciasto piec około 40 minut w temp. 180*C. |
| Krok 5 |
| MASA ZIELONA: Na soku ugotować budyń, gorący wylać na upieczony i ostudzony biszkopt. |
| Krok 6 |
| Odstawić do ostygnięcia. Na masę zieloną poukładać rzędami delicje. |
| Krok 7 |
| PRZYGOTOWAĆ PIANKĘ 2 galaretki rozpuścić w 500 ml gorącej wody-ostudzić. |
| Krok 8 |
| Ubić śnieżki w 250 ml mleka i powoli wlewać lekko tężejącą galaretkę. |
| Krok 9 |
| Piankę wylać na delicję. |
| Krok 10 |
| Wstawić do lodówki, żeby piana stężała. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę. |