Przygotowanie |
Krok 1 |
BISZKOPT Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę, wymieszać. |
Krok 2 |
Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. |
Krok 3 |
Powoli dodawać ubitą pianę z białek. |
Krok 4 |
Ciasto piec około 40 minut w temp. 180*C. |
Krok 5 |
MASA ZIELONA: Na soku ugotować budyń, gorący wylać na upieczony i ostudzony biszkopt. |
Krok 6 |
Odstawić do ostygnięcia. Na masę zieloną poukładać rzędami delicje. |
Krok 7 |
PRZYGOTOWAĆ PIANKĘ 2 galaretki rozpuścić w 500 ml gorącej wody-ostudzić. |
Krok 8 |
Ubić śnieżki w 250 ml mleka i powoli wlewać lekko tężejącą galaretkę. |
Krok 9 |
Piankę wylać na delicję. |
Krok 10 |
Wstawić do lodówki, żeby piana stężała. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę. |