Skrzydełka kurze Buffalo

12


Łatwe


60 min.


8 os.

Składniki
skrzydełka kurczaka1.5 kilogramów
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr25 gramów
łodyga selera naciowego4 sztuki
ząbek czosnku1 sztuka
ser pleśniowy rokpol60 gramów
jogurt 0.25 szklanek
sos chilli3 łyżki
Majonez Hellmann's Babuni0.5 szklanek
kostka masła0.25 sztuk
ocet jabłkowy1.5 łyżek
olej500 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Selera pokrój w słupki i włóż do wody z lodem na 30 minut.
Krok 2
Ser pleśniowy pokrusz i dodaj do niego majonez, jogurt oraz przeciśnięty czosnek. Wszystko wymieszaj, aby uzyskać niezbyt gładki sos.
Krok 3
Ze skrzydełek odetnij końcówki, a następnie przekrój je na połowy wzdłuż stawu. Posyp obficie przyprawą Knorr.
Krok 4
Na rozgrzany olej wrzucaj skrzydełka i smaż je przez 5-8 minut, po czym wyjmij i odsącz. Następnie dopiecz w piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut.
Krok 5
Po wyjęciu z piekarniku skrop skrzydełka rozpuszczonym masłem, sosem chilli i octem. Podawaj z selerem i sosem serowym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl