Przygotowanie |
Krok 1 |
Selera pokrój w słupki i włóż do wody z lodem na 30 minut. |
Krok 2 |
Ser pleśniowy pokrusz i dodaj do niego majonez, jogurt oraz przeciśnięty czosnek. Wszystko wymieszaj, aby uzyskać niezbyt gładki sos. |
Krok 3 |
Ze skrzydełek odetnij końcówki, a następnie przekrój je na połowy wzdłuż stawu. Posyp obficie przyprawą Knorr. |
Krok 4 |
Na rozgrzany olej wrzucaj skrzydełka i smaż je przez 5-8 minut, po czym wyjmij i odsącz. Następnie dopiecz w piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut. |
Krok 5 |
Po wyjęciu z piekarniku skrop skrzydełka rozpuszczonym masłem, sosem chilli i octem. Podawaj z selerem i sosem serowym. |