Skrzydełka w coli i pomarańczy

1


Łatwe


60 min.


3 os.

Składniki
skrzydełka kurczaka1 kilogram
sok z pomarańczy1 sztuka
cola 50 mililitrów
Fix Soczyste żeberka w coli Knorr 1 sztuka
Ketchup Hellmann's Extra Hot50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Skrzydełka umyć, osuszyć, odciąć chude końcówki. Wymieszać keczup, sok z pomarańczy, cole z fixem.
Krok 2
W naczyniu żaroodpornym skrzydełka wymieszać skrzydełka z mieszaniną fixa i włożyć do piekarnika na 45 minut w temp 180st i piec aż się ładnie zarumienią.
Krok 3
Podawać udekorowane plastrami pomarańczy.
Autor: bernika bernikaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl