| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Skrzydełka umyj, osusz i porozcinaj na pojedyncze kawałki. Końcówkę skrzydełka zwaną lotką usuń (nie nadaje się ona do grillowania). W miejsce wymieszaj Przyprawę do kurczaka Knorr z ketchupem Hellmann's i olejem w powstałej marynacie obtocz skrzydełka. Skrzydełka pozostaw w chłodnym miejscu w marynacie na co najmniej 12 godzin.
|
| Krok 2 |
| Przygotuj glazurę mieszając wszystkie składniki do glazury, oprócz ziarna sezamowego.
|
| Krok 3 |
| Skrzydełka grilluj na średnio rozgrzanym grillu po około 10 minut z każdej strony. Po tym czasie przełóż je do glazury. Dokładnie obtocz w glazurze i ułóż ponownie na grillu. Dopiekając je przez kolejne 10 minut. W tej fazie odwracaj kawałki co jakiś czas aby się nie przypaliły.
|
| Krok 4 |
| Na koniec grillowania skrzydełka jeszcze raz obtocz w marynacie, przełóż na półmisek i posyp z wierzchu ziarnem sezamu.
|