Skrzydełka w miodzie z imbirem - VIDEO

18


Łatwe


40 min.


5 os.

Składniki
skrzydełka z kurczaka1 kilogram
Sos Hellmann's Chunky Burger2 łyżki
Przyprawa do grilla Knorr2 łyżki
miód2 łyżki
kolendra0.5 pęczków
starty imbir1 łyżeczka
ocet jabłkowy2 łyżki
mąka ziemniaczana2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Skrzydełka umyj, osusz, odetnij lotkę (to skrajna część skrzydełka prawie bez mięsa, możesz zachować ją do ugotowania rosołu). Pozostałe skrzydełko również rozetnij na pojedyncze kawałki. Skrzydełka najpierw obtocz w Przyprawie do grilla Knorr, a następnie oprósz mąką ziemniaczaną.
Krok 2
W drugiej misce przygotuj sos mieszając miód, sos Hellmann’s Chilli, posiekaną natkę kolendry, ocet jabłkowy i imbir. Sos podziel na dwie części. Jedną zachowaj do gotowych już skrzydełek, drugą wymieszaj ze skrzydełkami.
Krok 3
Kurczaka grilluj na tackach aluminiowych pod przykryciem, na średnio rozgrzanym grillu około 20 do 30 minut, tak aby mięso było miękkie, a skórka lekko skarmelizowana. Tuż przed podaniem, skrzydełka jeszcze raz obtocz w pozostałej części sosu i przełóż na talerz.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl