Skubaniec z serem

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • smalec - 2 łyżeczki
  • cukier - 3 łyżki
  • mąka - 3 szklanki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • żółtka - 3 sztuki
  • twaróg - 70 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • żółtko - 2 sztuki
  • cukier - 1 szklanka
  • budyń śmietankowy - 0.5 opakowań
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto: Wszystko zagnieść, włożyć do lodówki.
  2. Masa: cukier + Kasia + jajka + twaróg + budyń w proszku utrzeć.
  3. 2/3 ciasta wyłożyć z lodówki i wyłożyć blachę.
  4. Następnie masa serowa, na masę wykładamy wiśnie drylowane, na wiśnie pianę ubitą z 5 białek ze szklanką cukru.
  5. Resztę ciasta zetrzeć na wierzch.